Vijf tips voor een geslaagde babyshoot

Een ontspannen begin van je babyshoot

Jullie hebben een babyshoot geboekt en dat is natuurlijk super! Maar eh... Hoe bereid je jezelf daar een beetje op voor? Hier alvast een paar tips om ontspannen aan de shoot te beginnen.

1.

Houd er rekening mee dat het lang kan duren (soms zelfs een paar uur!). Baby's werken niet altijd mee en er zullen de nodige plas- en voedingspauzes tussendoor zitten. Maak je vooral geen zorgen dat het te lang zou duren, ik maak alle tijd voor jullie en kijk niet naar een minuutje meer of minder.

2.

Zet voor mijn komst de gordijnen/lamellen in huis alvast open. De meest geschikte plaatsen met het meeste licht zijn vaak de slaapkamer of de woonkamer. En bij lekker weer is een wandelingetje in de tuin of door de wijk natuurlijk ook heerlijk.

3.

Maak je geen zorgen als het huis niet opgeruimd is, dat is hartstikke logisch! Jullie zijn net ouders geworden. Ik kan heus wel tegen wat rommel en vuile vaat.

4.

Tijdens een lifestyle shoot is het geweldig om kleine dagelijkse dingetjes te laten zien. Het kindje hoeft dus niet speciaal vooraf in bad of gevoed. Zelfs een foto van het verschonen van een luier kan een ontzettend grappig aandenken zijn voor later!

5.

Qua kleding: jullie zullen veel met je kindje op de foto gaan. Het kan dus mooi zijn om de kleding op elkaar af te stemmen. Hoe jullie dat doen, laat ik aan jullie. Wat ik altijd aanraad is simpele kleding zonder print, liefst pastelkleurig of zwart of wit. Het hoofdonderwerp moet natuurlijk jullie kleintje blijven en niet het pimpelpaarse shirt van mama. Ook zonder shirt kan, bijvoorbeeld een mooie foto tegen papa's borst!

Heb je nog vragen? Geen probleem! Bel of mail me even, dan zorg ik dat jullie babyshoot helemaal goed gaat komen.

"Lieve en attente fotografe met oog voor detail. Kon ook goed met een baby overweg en vooraf deed ze samen met ons research over wat de shoot in zou kunnen houden. Het zijn echt schitterende foto's geworden, we zijn er heel erg blij mee."
- Anne

Een babyshoot boeken
Ymke Frijters Fotografie
Posted in Tips.