Vijf tips voor een geslaagde newborn shoot

Een ontspannen begin: tips voor jullie newborn shoot

Jullie hebben een babyshoot geboekt, of misschien twijfel je nog. Hoe bereid je jezelf een beetje voor op een newborn shoot? Hier alvast een paar tips om ontspannen aan de shoot te beginnen.

1.

Maak je niet druk! De allerbelangrijkste tip die ik je kan geven. Ook als je niet graag op de foto gaat, komt het goed. Ik hoor van veel mensen vooraf dat ze gespannen zijn of dat ze niet van foto's houden. Achteraf hoor ik eigenlijk altijd dat het ontzettend meeviel. Ik doe er alles aan zodat jullie je op je gemak voelen en er op je mooist uitzien.

2.

Houd er rekening mee dat het eventjes kan duren (meestal rond de 1-1,5 uur). Soms hebben baby's nu eenmaal hun dag niet, en er zullen de nodige plas- en voedingspauzes tussendoor zitten. Maak je vooral geen zorgen dat het te lang zou duren, ik maak alle tijd voor jullie.

Newborn fotograaf Tilburg-02
Babyshoot Tilburg

3.

Maak je geen zorgen als het huis niet helemaal perfect opgeruimd is, dat is hartstikke logisch! Jullie zijn net ouders geworden. De meest geschikte plaatsen met het meeste licht zijn vaak de slaapkamer of de woonkamer, en de babykamer natuurlijk. En bij lekker weer zijn foto's in de tuin natuurlijk ook heerlijk. Wel is het slim om alvast je nachtkastje wat op te ruimen en een effen dekbedovertrek in een rustige kleur op bed te leggen, voor een mooie rustige achtergrond.

4.

Tijdens een lifestyle shoot is het geweldig om kleine dagelijkse dingetjes te laten zien. Het kindje hoeft dus niet per se wakker te zijn of te slapen, vooraf in bad of gevoed. Zelfs een foto van het verschonen van een luier kan een ontzettend grappig aandenken zijn voor later! We volgen gewoon het ritme van jullie kleintje.

5.

Qua kleding: jullie zullen veel met je kindje op de foto gaan. Het kan dus mooi zijn om de kleding op elkaar af te stemmen. Hoe jullie dat doen, laat ik aan jullie. Wat ik altijd aanraad is simpele kleding zonder drukke prints, liefst in rustige kleuren. Het hoofdonderwerp moet natuurlijk jullie kindje blijven en niet het pimpelpaarse shirt van mama. Hier vind je meer tips over wat te dragen tijdens een fotoshoot.

Heb je nog vragen? Geen probleem! Bel of mail me even, dan zorg ik dat jullie newborn shoot helemaal goed gaat komen.

"Lieve en attente fotografe met oog voor detail. Kon ook goed met een baby overweg en vooraf deed ze samen met ons research over wat de shoot in zou kunnen houden. Het zijn echt schitterende foto's geworden, we zijn er heel erg blij mee."
- Anne

Geplaatst in Tips.