Tekst

Tekstschrijver, (bedrijfs)journalist en (eind)redacteur

Interviews, reportages, achtergrondverhalen... Niets is te gek. Of eigenlijk vind ik juist alles te gek! Met mijn Bachelor of Journalism op zak ben ik gediplomeerd tekstschrijver en journalist.

Naast de 'traditionele' journalistiek ben ik gespecialiseerd in tijdschrift- en bedrijfsjournalistiek. Zo werk ik als redacteur voor reisvakblad Travelution en The eTraining Company, stonden mijn teksten in fotografiemagazines Digifoto Pro en Digifoto Starter, ben ik freelance schrijver en fotograaf voor Djoser Magazine en schreef ik (SEO)teksten voor tekstbureau Door Lotje Getikt. Ook verzorgde ik voor Foto Tuerlings (social media)teksten en blogs over fotografie en schrijf ik teksten voor dichtbij.nl en Swaans Communicatie. Ook Asega Media is één van mijn vaste opdrachtgevers, met titels als WTC Magazine, Pierre Magazine en HIT Profit Magazine.

Ik verzorg ook graag voor jouw bedrijf, magazine of organisatie journalistieke teksten, intrigerende verhalen, promotieteksten, nieuwsbrieven, social media en nog veel meer.

ymke frijters aan het werk

Portfolio

Neelie Kroes vs de Zakenwereld

Voor WTC Magazine vroeg ik Neelie Kroes naar haar mening over de positie van vrouwen in de zakenwereld. Het coververhaal schreef ik in het Nederlands, vervolgens werd het hele magazine vertaald.

De grote reis van een Grote Clubactie-lot

In het jubileummagazine van de Grote Clubactie sprak ik met de drukkerij die de loten verzorgt. Een enorme onderneming! In het achtergrondverhaal leer je meer over de reis die zo'n lot aflegt.

Interview met Jacques van El Hambre

De bebaarde chef Jacques trekt met zijn BBQ-smoker langs allerlei toffe festivals, maar Smaak Karavaan blijft zijn favoriet. Dit was een persbericht dat ik schreef voor foodfestival Smaak Karavaan.

'Bali - Het kruidenwalhalla'

Dit smakelijke artikel neemt je mee naar de Balinese keuken. In geuren en kleuren beschrijf ik de lekkere gerechten en de mooie cultuur die dit eiland te bieden heeft. Van peper tot citroengras, van markt tot warung... Mijn rondreis door Bali zat vol met culinaire ontdekkingen en openbaringen. Deze culinaire tekst werd, vergezeld door mijn foto's, gepubliceerd in het reismagazine van Djoser.

'Incompleet'
Voor dit drieluik ben ik in gesprek gegaan met drie ouderen die op latere leeftijd een beenamputatie hebben moeten ondergaan. Als oudere krijg je natuurlijk wel vaker kwaaltjes, maar een amputatie is wel even een ander verhaal. Ik schrok ervan hoeveel ouderen dit jaarlijks overkomt, door bijvoorbeeld diabetes of vaatproblemen. Met de drie ben ik samen naar de revalidatiekliniek gegaan, waar ik ze ook heb gefotografeerd. Deze tekst schreef ik voor mijn afstuderen aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek.

'Tussen as en ellende - fotograferen in een rampgebied'

Martín Bernetti is fotograaf voor Agence France-Presse. Hij maakt voor zijn werk de verschrikkelijkste rampen en oorlogen van dichtbij mee. In dit interview gaat hij voornamelijk in op de brand in Valaparaíso, Chili. Ik schreef dit artikel voor Digifoto Pro, een tijdschrift voor semi-professionele fotografen en enthousiaste hobbyisten. Het is een interview dat zowel informeert als ontroert.

Travelution Exclusive - Actief Spanje

Voor elke editie van reisvakblad Travelution Magazine schrijft de redactie een Exclusive, een apart magazine over een bepaalde bestemming of een aspect van een bestemming. Deze Exclusive van mijn hand gaat over actief toerisme in Spanje.

'Interview - Frequencerz'
Dit interview deed ik voor de website van Clublife Magazine, een blad voor de dancescene in Nederland. Een half uur van tevoren kreeg ik te horen dat het hardstyleduo Frequencerz langskwam bij de fotostudio in het pand, de vraag was of er 'even een interviewtje' bij kon. Natuurlijk! Maar... ik heb de ballen verstand van dance en ik weet helemaal niets van hardstyle. Ik had nog nooit van Frequencerz gehoord. Ik stortte me in dat halfuurtje volledig op de research en ging met goede moed het interview in. Achteraf was dit één van de leukste, gezelligste interviews die ik ooit heb gedaan. Juist omdat ik weinig achtergrondkennis had, werd het een origineel interview.

'Tim Peperzak: straatfotograaf in hart en nieren'
Voor Digifoto Starter sprak ik met fotograaf Tim Peperzak over zijn grote passie: straatfotografie. Digifoto Starter is een magazine voor beginnende fotografen die nog niet goed weten hoe ze het beste uit hun camera kunnen halen. Het interview bestaat daarom uit een combinatie van technische aspecten van straatfotografie en persoonlijke passages van de fotograaf. Klik op de kop om de .pdf te downloaden.

Vind Ymke Frijters Fotografie op Facebook