OVER YMKE

Fotograaf en trouwfotograaf in Tilburg, Brabant & Zuid-Nederland

Trouwfotograaf & lifestyle fotograaf

Wat leuk om je te ontmoeten! Hier leer je de persoon achter de camera alvast een beetje kennen. Wil je meer weten of graag meer informatie over een fotoshoot of bruidsfotografie? Stuur me dan direct een berichtje.

Ymke in het kort

  • Vrolijk, spontaan & empathisch
  • Groot fan van mensen die het leven niet te serieus nemen
  • Apetrotse mama van Melle ('23)
  • Zo Brabants als een worstenbroodje
  • …maar reist graag de hele wereld over
  • Professioneel fotograaf sinds 2015
  • Opgegroeid in de omgeving van het pittoreske Bergen op Zoom
  • Verliefd op de liefde, in alle vormen (en dus ook LHBTIQ+ friendly fotograaf)
Fotograaf Tilburg - Ymke Frijters Fotografie
Trouwfotograaf Masters Member
Trouwfotograaf wedisson member
Trouwbeleving logo - Ymke Frijters Fotografie

Jullie verhaal vertalen in foto's

Fotograaf tilburg ymke frijters fotografie

Ymke en fotografie

Ik ben niet zo iemand die al van jongs af aan wist wat ze wilde worden. De enige beroepskeuze waar ik vierkant achter stond was een carrière als lieveheersbeestje. De teleurstelling was dan ook groot toen ik er achter kwam dat dat niet kon. Zelfs jaren later kwam het niet in me op om fotograaf te worden. Met de wetenschap van nu had het eigenlijk niet anders gekund; zodra ik kon lopen, liep ik het liefst met een camera in mijn knuistjes. Later draaide mijn eerste digitale camera overuren tijdens fotoshoots met mijn vriendinnen op school. Ik hoef je niet te vertellen dat deze foto’s niet echt geschikt zouden zijn voor mijn portfolio 🙂

Fotograaf tilburg ymke frijters fotografie

Verhalen vertellen in beeld

De liefde voor fotografie groeide alleen maar toen ik tijdens mijn opleiding Journalistiek zag hoe krachtig beelden kunnen zijn. Die documentaire inslag zie je nog steeds terug in mijn reportages. Al doende kwam ik erachter dat ik de echte connectie tussen mensen waanzinnig vond om vast te leggen. Mensen zijn zó mooi als je de tijd neemt om ze echt te zien. Vers terug van een wereldreis na mijn studie nam ik in 2015 dan ook het besluit om mijn eigen bedrijf starten. Inmiddels zijn we jaren verder en mag ik elke keer weer onderdeel zijn van de meest bijzondere en memorabele momenten van een mensenleven. Ik doe nog steeds een dansje als ik iemand blij gemaakt heb met zo’n eeuwige herinnering!

Fotograaf tilburg ymke frijters fotografie

Ongedwongen & met humor

Of ik nu als bruidsfotograaf, newborn fotograaf of als bedrijfsfotograaf bij jullie langskom, altijd staan echte momenten centraal. Elk gezin, bedrijf of bruidspaar dat ik fotografeer heeft hun eigen bijzondere verhaal. Het is mijn doel om dat verhaal te vertalen naar beeld. Door een gesprek aan te gaan, mensen te laten gieren van het lachen en soms een vraag te stellen die raakt, probeer ik het allermooiste tussen mensen naar boven te halen. Aan het einde van een fotoshoot omschrijven mensen de ervaring vaak als relaxed. Ongedwongen jezelf zijn, dat is het allerbelangrijkste van mijn beelden.

Contact opnemen

Meer informatie

Trouwdatum checken

Meer informatie