Familieshoot - Ymke Frijters Fotografie

Kledingtips voor een fotoshoot

What to wear?

Een vraag die ik bijna altijd krijg voor een shoot: heb je nog kledingtips? Natuurlijk moet je gewoon aandoen wat je wilt, het is immers jullie eigen shoot. Maar het kan heel mooi zijn om de kleding iets op elkaar af te stemmen. Vijf tips!

1.

Trek iets aan waar je jezelf prettig en mooi in voelt. Lijkt logisch, maar je zult niet de eerste zijn die een net te strakke jurk/vervelende hoge hakken/een iets te grote broek aantrekt tijdens een shoot. Als jij je prettig voelt, straal je dat ook uit.

2.

Vermijd drukke prints zoveel mogelijk. Voor een rustige en tijdloze foto moet de aandacht naar het onderwerp gaan: jullie! En drukke prints leiden daar alleen maar van af.

3.

Ik adviseer altijd om rustige kleuren dragen tijdens de shoot. Bijvoorbeeld pastelkleuren, blauw, roestrood of wit. Wil je in het pimpelpaars met gele stippen, geen probleem! Maar bedenk je wel dat je shirt dan de eyecatcher wordt, en niet het hele plaatje. Twijfel je? Een spijkerbroek is altijd goed! 

4.

Als je met meerdere personen op de foto gaat, kan het mooi zijn om de kleuren op elkaar af te stemmen. Ga bijvoorbeeld in aardetinten, doe allemaal iets blauws aan of spreek af om spijkerstof te combineren met wit. 

5.

Tip voor de heren: zorg dat je telefoon of portemonnee niet in je broekzak zit tijdens de shoot. 

Ymke Frijters Fotografie
Posted in Tips and tagged , , , , , , , , , , .